El passat Diumenge 17 de març vàrem poder assistir de nou a una excel·lent sessió de la clàssica Càtedra Oberta Belsa (COB), la número 16 des del seu inici el gener de 2013 i que té una periodicitat intermitent determinada per la possibilitat de trobar ponents que puguin interessar als nostres membres.

Aquesta vegada el convidat va ser el Kyoshi (7è dan) JOSE RUBIO, expert en Kobudo d’Okinawa i que va ensenyar un breu coneixement i pràctica de BO (Pal llarg) i TONFA (Estri okinawenc) que va ser molt apreciat per als participants.

El primer que vàrem fer va ser un escalfament utilitzant el mateix BO i després un treball de Kihon estàtic i Ido-Geiko amb la mateixa arma. Una vegada els assistents es van familiaritzar mínimament amb l’arma es va passar a practicar el primer kata bàsic de BO i la pràctica de Bunkai del Kata amb company.

Automàticament en acabar la pràctica del BO es va passar a introduir la segona arma prevista per aquest seminari i que no va ser altre que el TONFA, el treball va ser amb el mateix patró que amb el BO, és a dir, Kihon estàtic, Ido-Geiko i Kata.

Finalment per acabar la sessió es van dividir els participants en dos grups, un portant un BO i els altres una TONFA, amb aquest repartiment es va procedir a treballar un Ippon-Kumite amb armes per poder veure efecte del treball anterior amb atacs de cada una de les armes i la defensa i resposta de l’altre, un treball divertit i molt interessant.

Vull agrair finalment al Kyoshi JOSE RUBIO per la seva paciència i la depurada tècnica per ensenyar a gent neòfita com la que va participar en aquesta COB i desitjant que aviat podem tornar a tenir una altra sessió amb ell amb alguna altra arma de les que domina.

ARIGATOU GOZAIMASHITA KYOSHI JOSE RUBIO, OSU!!