El passat 15 de gener es va celebrar a la platja de Montgat (Barcelona), la 49a Edició del Kagami Biraki de la Seishin Karate Kyokushin Organization, amb la participació dels Dojos Belsa Honbu -Badalona, SKKO -Suissa-, Multisport -Cerdanyola-, Belsa Gorg -Badalona, Iwa Dojo -Granollers-, Keiko Yoko -Lleida- i Seimar Dojo -Santa Coloma de Gramenet.

Minuts abans de les 8:00 a.m., més de 80 entusiastes esperaven ansiosos les instruccions per formar les files i iniciar l’entrenament. Després de la presentació de l’esdeveniment a càrrec del Shuseki Shihan Pere Beltran, es va obrir l’entrenament amb una sèrie de tècniques de kumite per part del Shihan Domke Thorsten, Campió del Món l’any 2000, que va venir expressament des de Suissa junt amb el Shihan Pablo Amodeo per poder participar al Kagami Biraki de la SKKO. Una hora després, després de fer Kihon dirigits per diversos dels Shihans assistents, tot el grup es va dirigir a la vora del mar para acabar l’entrenament i gaudir del primer bany de l’any al mar.


El Kagami Biraki és un ritual que els Samurais realitzaven ja al segle XV, i que fou adoptat pels artistes marcials mitjançant el fundador del Judo, el mestre Jigoro Kano, el 1884. Des de llavors, ha esdevingut una tradició que també celebren els practicants d’Aikido, Jiu-jitsu, Karate i d’altres, una tradició per a la renovació de la dedicació i l’esperit. Es deixa enrere el que és vell de l’any anterior, i es renoven els objectius per l’any que comença.

Cal felicitar a la SKKO i al Shuseki Shihan Pere Beltran per aquesta excel·lent iniciativa que ve organitzant ininterrompudament des del 1974 i, des d’aquí, volem convidar a tots els practicants de Karate Kyokushin a assistir a la que serà l’edició número 50 del Kagami Biraki SKKO, i que se celebrarà el proper any 2024

OSU!!